Aarding

Aarding is een begrip dat onder andere gebruikt wordt in de elektrotechniek. Aarding is het aanbrengen van een geleidende verbinding tussen een chassis of een geleidende behuizing van een elektrisch apparaat aan de aarde. Doormiddel van aarding kan men er voor zorgen dat er geen ongewenste elektrische spanning op machines of apparaten met een geleidende behuizing kan komen te staan.
Dit is ook wat u wilt bereiken in uw woning. Aarden is in veel gevallen zeer nuttig om de ongewenste spanning van onze producten af te leiden naar de aarde van een geaard stopcontact of een verwarmingsbuis. Daarom adviseren wij om onze producten te aarden middels onze aardingsproducten die wij speciaal voor u hebben geselecteerd en getest.
Onze aardingsproducten produceren wij zelf en worden in combinatie met onze muurverf, (gordijn)stof en raamfolie gebruikt om elektromagnetische straling af te voeren naar de aarde van het stopcontact of de verwarmingsbuis.

Aarding pakket voor straling werende muurverf

Dit aarding pakket bestaat uit een roestvrijstalen plaat en fungeert als verzamelpunt voor de kopertape om vanuit daar een verbinding te maken met de aardeklem aan de (kale)verwarmingsbuis via een geschroefde aardedraad. Dit product is te gebruiken in combinatie met straling werende muurverf.

Op de foto een situatie uit de praktijk waar de RVS verzamelplaat een verbinding maakt met de verwarmingsbuis via een aardeklem.

Ga naar aarding pakket muurverf in onze webshop!

Instructievideo aarding muurverf

Krokodillenbek met kabel voor straling werende stof

Deze krokodillenbek wordt geleverd met 100 centimeter aardekabel (groen/geel) met een dikte van 2,5mm. Dit is dezelfde kabeldikte wat gebruikt wordt voor aarding van stopcontacten. De krokodillenbek kan eenvoudig aangebracht worden aan de straling werende (gordijn)stof om deze te verbinden met een aardepunt. Denk er aan dat u bij dit product ook een aardklem besteld voor bevestiging aan een verwarmingsbuis.

Ga naar krokodillenbek met aardekabel in onze webshop

Instructievideo stof aarden met krokodillenbek

Kopertape voor muurverf en raamfolie

Onze kopertape is eenvoudig aan te brengen tussen de lagen van onze straling werende muurverf. De verf en de kopertape geleiden het elektrische veld en voeren deze af naar het het geaarde stopcontact of verwarmingsbuis te leiden. Tevens kan deze kopertape ook gebruikt worden om straling werende raamfolie te aarden wanneer dit nodig is.

 Ga naar kopertape in onze webshop

Aardklem

De aardeklem wordt aangebracht op een kaal stuk verwarmingsbuis om straling werende muurverf, stof en/of raamfolie via een aardekabel een stevig en goed contact te laten maken met de aarde. Deze aardeklem wordt standaard geleverd in de maat van een verwarmingsbuis. (9 tot 11 mm).

Ga naar Aardklem in onze webshop!

Praktijk foto’s

Aarding is belangrijk, dus doe dit met een degelijk meetapparaat.

De volgende praktijk foto’s laten zien hoeveel verschil juist aarden maakt.

WhatsApp Neem contact op via WhatsApp