Straling in huis laten meten

Schakel een gediplomeerde meetspecialist in voor het uitvoeren van de meting.

Meten door specialist

Een meting uit laten voeren in uw woning.

Om op efficiënte wijze maatregelen te treffen tegen elektromagnetische straling in uw woning, zoals het aanbrengen van latex, raamfolie en/of (gordijn)stof. Moet u weten waar, en in welke ruimte er sprake is van welke straling. En waar die straling vandaan komt. Dat wordt helder na het doen van een meting. 

U kunt hiervoor een meetspecialist inschakelen van Stop Straling

Via het contactformulier, onder aan deze pagina, kunt u vrijblijvend een aanvraag doen voor een meting. U ontvangt dan een offerte op maat op basis van uw adresgegevens. Mocht u een meting uit willen laten voeren, dan zal onze meetspecialist telefonisch contact met u opnemen om uw situatie te bespreken en een afspraak te maken voor een basismeting bij u thuis. Voor Stop Straling begint het proces van de basismeting hier. Op basis van uw adres verrichten wij vooronderzoek naar externe stralingsbronnen zoals zendmasten voor mobiele telefonie en transformatorhuisjes.

Wat houdt een basismeting in?

De basismeting in uw woning start met een kennismakingsgesprek waarin de meetspecialist uw wensen met u doorneemt en uw vragen kan beantwoorden. Tijdens het bezoek wordt met professionele meetapparatuur iedere ruimte in uw woning gemeten naar elektromagnetische straling. Hiermee wordt de stralingsbelasting, van zowel interne als externe bronnen, in de leef- en slaapomgeving goed in kaart gebracht. De meetspecialist meet drie soorten straling; hoogfrequente straling, laag frequente elektrische velden en laagfrequente magnetische velden. Daarnaast wordt de vuile stroom op het elektriciteitsnet gemeten.

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de meting zijn de slaapkamers: hoeveel straling krijgt u te verwerken als u slaapt?” 

Bij hoogfrequente straling kunt u denken aan de signalen van uw smartphone, WiFi, draadloze huistelefoon en zendmasten. Laagfrequente straling komt van onder andere elektriciteitskabels in uw woning en alle apparatuur dat werkt op het stroomnet. Al deze signalen worden geïdentificeerd en opgenomen in de rapportage.

Rapportage en advies

Tijdens de basismeting wordt u direct praktisch advies gegeven om stralingsbronnen te kunnen afschermen, verplaatsen of uit te schakelen. In afronding van ons bezoek zal de meting kort met u worden doorgenomen.  Alle metingen gedaan in uw woning worden ter plaatse genoteerd en u ontvangt deze lijst met resultaten direct na de meting. Wenst u een uitgeschreven meetrapport met onze adviezen, dan is dat mogelijk voor een meerprijs van €150,- euro. Binnen enkele dagen na de meting ontvangt u het meetrapport met een advies op maat. De kennismaking en stralingsmeting neemt tussen de 1,5 en 2,5 uur in beslag en kunt u in overleg met de meetspecialist in uw eigen tijd afspreken.

Kosten en korting

De kosten van een basismeting bedraagt €350,- euro inclusief BTW voor een woning tot 150 vierkante meter. Daarnaast berekenen wij €0,35 cent per gereden kilometer gerekend vanaf Loosdrecht en eventuele parkeerkosten. In een offerte op maat worden de kosten netjes aangegeven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Gaat u akkoord met de offerte, dan nemen we telefonisch contact met u op om een definitieve afspraak te maken.

Nameting

Heeft u op basis van de eerste meting aanpassingen gedaan aan uw woning en bent u benieuwd of de straling is afgenomen, dan kunt u een nameting uit laten voeren. In deze nameting worden de ruimtes waar aanpassingen zijn gedaan gemeten en vergeleken met de uitkomsten van de eerste meting. Stop Straling biedt u de mogelijkheid om voor 50% van de kosten van de eerste meting een nameting uit te voeren.

Bent u geïnteresseerd in een meting? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier. 

Contactformulier


    WhatsApp Neem contact op via WhatsApp