Slecht slapen door straling

Overdag zijn we wakker, ’s avonds worden we moe en gaan we slapen. Dat wij een dergelijk dag- en nachtritme hebben, wordt geregeld door een slaaphormoon: melatonine.

Slecht slapen door straling

Melatonine wordt – aangestuurd door onze hersenen – aangemaakt door onze pijnappelklier als het begint te schemeren. Op het moment dat wij via onze ogen minder licht waarnemen, begint de aanmaak van melatonine. Hoe donkerder het wordt, hoe vermoeider u zich voelt en uiteindelijk gaat u slapen. Wat heeft straling hiermee te maken? Onze pijnappelklier is niet in staat zonlicht en wisselstroom uit elkaar te houden. Daardoor wordt straling tijdens de slaap door ons lichaam ervaren als een vorm van licht. En laat melatonine nu worden afgebroken door de aanwezigheid van licht… Het gevolg? Uw lichaam maakt te weinig melatonine aan en u krijgt slaapproblemen. Wanneer u langdurig slecht slaapt, dan krijgt uw lichaam te weinig tijd om te herstellen en uit te rusten, met als resultaat dat u zich steeds vermoeider gaat voelen.

Spanning door straling

Daarnaast komt ons lichaam door de aanwezigheid van elektromagnetische en elektrische straling in onze slaapkamers letterlijk onder spanning te staan. Daar moet ons lijf iets mee. Ons lichaam gaat dan hard aan het werk om te proberen de balans te herstellen. Maar daardoor krijgt het niet de gelegenheid om tot rust te komen, raakt het op den duur uitgeput – met de logische klachten die daarmee gepaard gaan als gevolg. Denkt u hierbij aan slecht slapen, hoofdpijnklachten, concentratieproblemen, geheugenproblemen, enzovoorts.

Maak uw slaapvertrekken stralingsarm

Door ervoor te zorgen dat u in een stralingsarme omgeving slaapt, helpt u uw lichaam weer normaal te functioneren. Omdat uw lijf geen ‘strijd’ hoeft te leveren tegen de negatieve invloeden die de straling nu eenmaal heeft, komt het tot rust, kan het herstellen en voldoende melatonine aanmaken om ervoor te zorgen dat u de nacht kunt doorslapen.

WhatsApp Neem contact op via WhatsApp